Odluka uprave: Brodosplit radnike počeo slati na čekanje

Bez autora
Feb 06 2011

Uprava Brodosplita donijela je odluku kojom je zbog smanjenog opsega posla deset radnika poslala na čekanje, a do 15. veljače još 75 škverana zadesit će ista sudbina. Čekanje će trajati 30 dana, po potrebi bit će produženo. Dobivat će mjesečnu naknadu u iznosu njihove prosječne plaće isplaćene u protekla tri mjeseca. Odluku je donijela uprava u dogovoru s radničkim vijećem. Nepotrebno je dizati paniku, jer oni koji su poslani kućama dobivat će plaću u punom iznosu, kao da rade. Do 15.veljače trebala bi bit ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova. Ako se ne ukine, najavljuje prosvjede. Do danas škverani nisu slani na čekanje. Izbjeglo se to tako da ih je 390 koristilo ovogodišnji godišnji odmor. No, kako se ni nakon mjesec dana ništa nije riješilo s Europskom komisijom, drugog izbora nije bilo.

Odluka uprave: Brodosplit radnike počeo slati na čekanjeUprava Brodosplita donijela je odluku kojom je zbog smanjenog opsega posla deset radnika poslala na čekanje, a do 15. veljače još 75 škverana zadesit će ista sudbina.

Čekanje će trajati 30 dana, po potrebi bit će produženo. Dobivat će mjesečnu naknadu u iznosu njihove prosječne plaće isplaćene u protekla tri mjeseca.

– Odluku je donijela uprava u dogovoru s radničkim vijećem. Nepotrebno je dizati paniku, jer oni koji su poslani kućama dobivat će plaću u punom iznosu, kao da rade – kaže Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Prema riječima Vedrana Dragičevića, čelnika SMH, do 15.veljače trebala bi bit ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova. Ako se ne ukine, najavljuje prosvjede.

Do danas škverani nisu slani na čekanje. Izbjeglo se to tako da ih je 390 koristilo ovogodišnji godišnji odmor. No, kako se ni nakon mjesec dana ništa nije riješilo s Europskom komisijom, drugog izbora nije bilo.

Iz Brodosplita tvrde da čekanje nije supstitut za rješavanje viškova, već da je to odluka privremena karaktera. Čim se dopusti potpisivanje novih ugovora, radnici će se postupno vraćati na posao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik